< p>

Integriteitsonderzoek

De definitie van integriteit laat zich het beste omschrijven als: “Integriteit is een persoonlijke eigenschap die inhoudt dat de persoon eerlijk, oprecht en niet omkoopbaar is. De persoon is intrinsiek betrouwbaar, zegt wat hij doet en doet wat hij zegt. De persoon heeft geen verborgen agenda en veinst geen emoties. Een integere persoon zal datgene wat hij doet niet laten beïnvloeden door oneigenlijke zaken.”

Hoeveel definities er ook zijn, integriteit zit ‘m uitsluitend in innerlijke waarden. Er zijn weinig zaken die net zo pijnlijk zijn als een beschadigd vertrouwen. Het vernietigt arbeidsrelaties, maar ook persoonlijke relaties. Het grote goed ‘vertrouwen’ komt regelmatig onder druk te staan wanneer de belangen groot zijn. Op dat moment faalt de integriteit.

Grote bedrijven, maar ook steeds meer kleine bedrijven besteden veel tijd en aandacht aan de ontwikkeling van integriteitsnormen, handboeken en ‘codes of conduct’. De vraag is in hoeverre deze aansluiten bij de werkelijke business strategie, processen en uitstraling van uw bedrijf. Maar minstens zo belangrijk is de vraag of u kunt aannemen dat ieder individu zich vereenzelvigd met de integriteitsregels binnen uw bedrijf.

Wij helpen u:

  • Op een objectieve wijze integriteit te onderzoeken en te analyseren van individuen en groepen, onder andere bij:
    • Aanstelling van (top) bestuurders en managers;
    • Twijfel over naleving van de integriteitsregels;
    • Innerlijke waarden die van invloed zijn op de organisatie of het groepsproces.
  • De ontwikkeling, modernisering en update van uw Huishoudelijk Reglement, ‘Code of Conduct’ en Personeelshandboek;
  • Het in- en externe communicatieproces binnen uw organisatie, externe instanties en eventueel naar uw klanten;
  • Wij geven u een glashelder advies en helpen u desgewenst bij de implementatie, gebaseerd op jarenlange juridische kennis en ervaring.

Prijs: in overleg

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken