< p>

Learn

“Alles wat ons in anderen interesseert, kan ons iets doen begrijpen over onszelf” (Carl Gustav Jung)

De psycholoog, Carl Gustav Jung, ontwikkelde twaalf basis-archetypes om menselijke karaktereigenschappen te onderzoeken en te categoriseren. Hij geloofde dat universele mythische karaktereigenschappen bij iedereen onderdeel uitmaken van het onderbewuste en zijn of haar fundamentele motieven. Anders gezegd, de redenen op basis waarvan wij onze keuzes maken, hebben een directe relatie met onze emoties.

Hoewel er veel verschillende archetypes zijn, heeft Jung zich gericht op twaalf primaire typeringen die de menselijke motivaties in basis symboliseren. Elk type kent zijn eigen waarden, bedoelingen en persoonlijkheidseigenschappen.

De meeste mensen hebben meerdere archetypes in hun persoonlijkheid. Archetypering voorafgaand aan en tijdens onze gesprekken zorgt voor een efficiënte en effectieve manier om huidig en toekomstige gedragingen en motivatoren van anderen inzichtelijk te krijgen.

Het is een zeer valide methode tijdens het selectieproces, teamsamenstelling en persoonlijke ontwikkelingstrajecten.

Binnen Human Profiling werken we met vier archetypes die afgeleid zijn van de vier KWML identiteiten. Deze vier typeringen zijn gemakkelijk te onthouden en spreken goed tot de verbeelding.

Wij trainen je om zonder test, gedurende de eerste vier minuten van je gesprek het archetype van je gesprekspartner(s) vast te stellen.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken